2012-07-27 15:16:50• hírek • Szatmár.ro

Más helyszín, nagyobb mezőny lesz a futamon

A negyedik fordulót rendezik meg szombaton a megyei gyorsasági ralibajnokságban, melyet a Román Autóklub (ACR) szatmári kirendeltsége és az Auto-Karting Rider's szervez.

A helyszín tekintetében ismét változás lesz, miután az első két etapot az ACR gyakorlópályáján rendezték meg, a harmadikat pedig a Szamos töltése mellett húzódó Transilvania sugárúton, ezúttal a Real hipermarkettel szembeni Pinului utca végén található egykori gyártelep aszfaltozott udvara lesz, ahol egyébként már a tavalyi idényben is volt futamok.

„Eredetileg is az volt az elképzelésünk, hogy a pilóták különböző pályákon mérhessék össze a tudásukat. A mostani helyszínen például a az előző futammal ellentétben egy technikásabb pályán száguldozhatnak a versenyzők, bár ez egy kicsit rövidebb lesz, de kétszer hosszabb mint az ACR gyakorlópályája. Pontosan nem mértük le, de körülbelül egy kilométer lesz a megteendő táv" - nyilatkozta Seletye Dávid,az ACR szatmári vezetője, aki hozzátette, hogy az előzetes nevezések alapján több mint 40 autós áll majd rajthoz a két mért futamon.

Míg a helyszín most más, a négy alapkategória változatlan. Ezek a következők: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti és 200 lóerő alatt); ON 2 (elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt); ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a hengerűrtartalomtól, 200 lóerő alatt); Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel rendelkező és nem rendelkező pilóták, épített autók, négykerék-meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek). Emellett van az Only Open kategória, melynek eredményei most már beszámítanak a hivatalos összetett pontversenybe, ugyanakkor ezen belül is létezik egy kategória, ebben az újoncok állnak majd rajthoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: