2009-12-28 12:01:46• hírek • Szatmár.ro

Folytatódik a cukorosztás

Január 4-től a munkanélküliek számára osztják szét a cukorsegélyt a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) munkatársai.

A cukorsegélyre jogosult munkanélküliek január 4 és 15 között vehetik át a négy kilogrammnyi cukorsegélyt a volt szegénykonyha Vasile Lucaciu utca 44 szám alatti épületében. A segély átvételéhez személyi igazolvány és munkanélküli segélyt bizonyító szelvény felmutatása szükséges. Összesen 1528-an jogosultak a támogatásra.

Szintén ebben az időszakban folytatódik a súlyosan fogyatékosoknak és a 400 lej alatti jövedelemmel rendelkező nyugdíjasoknak járó cukorsegély kiosztása. Ők szintén négy kilogramm cukor átvételére jogosultak.

Azok a nyugdíjasok illetve fogyatékkal élők, akik a szeptemberi és októberi hónap során nem vették át a nekik járó lisztsegélyt január 4-től kezdődően újra megtehetik. Számukra 15 kiló ingyen liszt biztosított. A SPAS felhívja minden jogosult figyelmét, hogy biztosítsanak maguknak megfelelő szállítási eszközt az átvett élelmiszersegélyek hazaszállítására.

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal adatai szerint, eddig 2805 rászoruló részesült támogatásban, míg majdnem nyolc ezren jogosultak a liszt- és cukorsegélyre.

A támogatásra jogosult személyek közül sokan nem vették át a nekik járó támogatást. A hivatal adatai szerint például a nyilvántartott 3522 nyugdíjasból csupán 1324-en vitték haza a nekik járó élelmiszereket.


Január 4-től a lisztsegély elosztása is folytatódik
Január 4-től a lisztsegély elosztása is folytatódik


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: