2012-07-24 18:09:34• hírek • Nagykároly.ro

Folytatódik a csatornák megemelése Nagykárolyban

A nagykárolyi közterület-fenntartó vállalat út- és építkezési részlegének munkatársai ma vágtak újra neki a csatornafedők szintre emelésének. Őszre előreláthatóan minden csatorna meg lesz emelve az aszfaltburkolat szintjére.

Az utóbbi időben a városfejlesztési terv keretén belüli csatornázási munkálatokkal voltak elfoglalva a nagykárolyi önkormányzat keretén belül működő közterület-fenntartó vállalat út- és építkezési részlegének munkatársai, ezért hagyták félbe a csatornafedelek szintre emelését. A csatornázási munka befejeztével azonban mától kezdődően újra nekifogtak az igencsak sok időt és odafigyelést igénylő „megemelésnek", hiszen többen panaszkodtak arra vonatkozóan, hogy az aszfaltnál több centiméterrel lejjebb fekvő csatornafedelek balesetveszélyt jelentenek.

Először a poliklinika előtti kis utcában végeznek munkálatokat, majd azok az utcák következnek, amelyek abbamaradtak, végül pedig azokra az utcákra is eljutnak, ahol még nem kezdték meg feladatukat.

Nagy Constantin részlegvezető elmondása szerint több negatív tényező is lassította munkájukat. Például a rácsos csatornafedőket és az aknákat biztosító Apaserv Rt. is több esetben végzett csatornázási munkát azokon a helyszíneken, ahol már megemelték a csatornákat, így azokat újból szintre kellett emelni, továbbá a csatornafedelek közül többet el is loptak. Utóbbi esetre előre gondolván megegyezést kötöttek az ócskavastelep vezetőjével, hogy a fedeleket és aknákat visszaszolgáltatják.

A szintre emelést egyébként négy ember végzi, akik naponta 5-6 csatornát fognak az aszfaltburkolat szintjére emelni, a munkálatok előreláthatóan nyár végére befejeződnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: