2020-03-13 06:59:17• hírek • Blikk.hu

Folytatódik a botrány a Vígszínházban: saját társulata fordult szembe Eszenyi Enikővel

Nő a feszültség a Vígszínházban, ami már tapintható a színészek között is. Egy részük támadja, másik részük védi a színház igazgatónőjét, Eszenyi Enikőt. Míg ifj. Vidnyánszky Attila és Hirtling István szerint nincs baj, a HVG-nek a szintén víges Börcsök Enikő mást állít.

– Rendkívül feszült a hangulat, nem tudjuk, mit hoz a jövő. Szomorú, ha egy igazgató nem a művészetével és az emberségével próbál tekintélyt parancsolni, hanem a hatalmával – nyilatkozta a színésznő.
 

Telekes Péter pedig nem kímélte a színész-rendezőt, aki miatt kétszer hagyta ott a Vígszínházat.

– Eszenyi rendezőként feljogosítva érzi magát bármilyen lelki erőszakra, és minden esetben arra hivatkozik, hogy ezt a színészért, értem, a szerepért és az előadásért teszi – mesélte az Indexnek a színész, aki szerint az igazgatónő mindenkivel üvöltözik és mindenkit megaláz. – Eszenyi nem volt még igazgató, színésznő volt, én pedig a partnere, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta, az lesz a jó színpadi megoldás, ha én azt kinyalom onnan. Azt mondtam, kizárt: nincs az a művészet, amiért erre hajlandó lennék. Ebből elképesztő botrány lett.
 

A színész állítja, belülről képtelenség küzdeni az ügyesen manipuláló igazgatónő ellen, mégis úgy tűnik, repedezik az általa felépített vár, kezd ellene fordulni a társulat. Úgy tudjuk, ennek egyik első jele volt, hogy a színház 400 dolgozója közel 80 százalékos szavazati aránnyal Hegyi Barbararát delegálta a Vígszínház igazgatói posztjára pályázókat meghallgató szakmai bizottságba az Eszenyi Enikő által favorizált Hegedűs D. Gézával szemben, míg a napokban a szakszervezeti meghallgatáson részt vett kollégák is voksoltak – 96 százalékban Eszenyi ellen. Az igazgatónő szerint mindössze a pályázat miatt támadják, sőt a hétköznap esténként az ATV-n adásba kerülő Húzósban arról beszélt, nem volt semmilyen szavazás...
 

– Ez egy meghallgatás volt, amelyen a nagy művészek közül kevesen tudtak ott lenni – jelentette ki Eszenyi a műsorban, ám a Blikk úgy tudja, leadta szavazatát többek között Kern András, Halász Judit, Kútvölgyi Erzsébet és Hegyi Barbara is. A művésznő állítja, vele bármit meg lehet beszélni.
 

– Tényleg ott tartunk, hogy a negyvenöt kilómmal senki nem mer odajönni hozzám? – kérdezte Eszenyi Enikő, aki bízik abban, hogy a március végi Fővárosi Közgyűlésen ismét őt választják a Vígszínház igazgatójának.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: