2009-07-17 16:54:54• hírek • Parajdi Andrea

Ellenőrzik a tartófalak szükségességét

Egy időre leállították a Dacia Szálló felújítását a Ruha István átjárónál, ugyanis a Polgármesteri Hivatal szakemberei ellenőrzés során, olyan munkálatokat észleltek, amelyek az eredeti tervekben nem voltak belefoglalva.

-Olyan tartófalakat helyeztek el a Ruha István átjárónál, amelyek nem voltak benne a Műemléképületek Rehabilitációjára Engedélyt kiadó Bizottság által jóváhagyott dokumentumokban - mondja Ilyés Gyula polgármester.

A Polgármesteri Hivatalhoz miután bejelentés érkezett az építkezés nem megfelelő menetéről, helyszíni szemlét tartottak, hogy megvizsgálják a szabálytalanságot. A kiépített tartófalak szűkítik a Dacia S.A. tulajdonában lévő Ruha István átjárót, azonban a beruházó cég azt mondja az épület megerősítéséhez szükség van az oszlopokra.

„Amint felszólítottak bennünket, leálltunk az ottani munkálatokkal, és várjuk, hogy mikorra hívják össze azt a találkozót, ahol majd a hivatal szakemberei mellett a tervező, az építkező és a tulajdonos is jelen lesz, hogy közösen nézzék át a tanulmányokat, és ellenőrizzék, hogy valóban történt-e szabálysértés" -tájékoztatott But Dinu, a Dacia S.A. gazdasági igazgatója, aki elmondta ettől az apró incidenstől eltérően a szálló felújítása ütemesen halad.

Ilyés Gyula polgármester azt mondja, ők csupán a tervek szerinti munkavégzést próbálják betartatni az építkezővel, hiszen egy olyan műemléképületről van szó, amely fontos Szatmárnémeti városának.

„Amennyiben bebizonyosodik, hogy az épület stabilitása véget szükség van a tartófalakra, természetesen maradhatnak a kiépített helyükön, még akkor is ha azok szűkösebbé teszik az átjárást" - mondja a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: