2016-06-28 18:14:19• hírek • MTI

Folytatódhat a Torda-Szászsebes autópálya építése

Folytatódhat az erdélyi Torda és Szászsebes településeket összekötő autópálya két szakaszának építése, miután a közlekedési miniszter aláírta az ehhez szükséges miniszteri rendeletet.

Catalin Drula, a miniszterelnök infrastrukturális ügyekért felelős tanácsadója egy közösségi oldalon jelentette be, hogy elkezdődhet a 26 kilométer hosszúságú szakaszokon az építkezés.

Az összesen 70 kilométeres Torda-Szászsebes autópálya az észak-erdélyi autópálya részét képező Gyalu (Gilau) és Aranyosgyéres (Campia Turzii) közötti A3-as jelzésű autópályát köti össze a IV. európai közlekedési folyosó nyomvonalán haladó dél-erdélyi autópályával. A Torda-Szászsebes közötti autópálya összeköttetést teremt majd Kolozsvár, valamint a dél-erdélyi Nagyszeben és Déva város között.

Az út megépítését 2013-ban határozta el a román kormány, és 2017-re tervezik átadni a forgalomnak. Drula szerint három szakaszra már van építkezési engedély, és néhány nap múlva kibocsátják a negyedikét is, így gőzerővel folytatódhat az építkezés.

Drula emlékeztetett arra, hogy az út építése már az engedélyek kibocsátása előtt elkezdődött. A kibocsátási eljárás végül elhúzódott, így az év elején felfüggesztették a munkálatokat. Most erről a holtpontról sikerült kimozdulni - magyarázta a tanácsadó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: