2008-02-21 11:30:35• hírek • Szatmar.ro

A kisebbségi törvény visszavonását kérik

gusaA Nemzeti Kezdeményezés Pártja attól tart, hogy Erdély követni fogja Koszovó példáját.
Cozmin Guşă, a Nemzeti Kezdeményezés Pártjának elnöke ismét arra kérte Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnököt, vonják vissza a parlamentből a kisebbségek jogállását szabályozó törvényt, egyúttal sugallta Ludovic Orbannak, mondjon le tárcavezetői tisztségéből, olyan válságot teremtve ezzel, amely a tervezet visszavonásához vezet majd.
 
Mint mondta, a kisebbségi törvény bevezetné a regionális parlament intézményét, amely „a koszovóihoz hasonló helyzetet eredményezne a Hargita, Kovászna térségben”.
 
„Ha a kisebbségi törvényt elfogadták volna, már rég regionális parlament létesült volna, és az RMDSZ vezetői onnan kérnék a függetlenséget. A veszély még nem múlt el, és szerintünk csak akkor nem lesznek majd hasonlóságok a koszovói helyzettel, ha a törvényt visszavonják a parlamentből” – jelentette ki Cozmin Guşă.
 
A kisebbségek jogállásáról szóló törvényt a szenátus elutasította, és körülbelül két éve a képviselőház szakbizottságaiban rekedt, megvitatását szavazatképetelenség miatt többször elhalasztották.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: