2018-01-23 11:16:47• hírek • Bede Emőke

Folytatják a varjak kilövését

Mint arról már portálunk is beszámolt, Szatmárnémetiben kilövéssel próbálják távozásra bírni az ideszokott varjakat. Múlt hét péntekjén megvolt az első akció, ezen a héten pedig újabbakat tartanak.

Január 23-án, 25-én, 26-án, 29-én és 30-án ismét lövéseket hallhatunk a Kossuth-kert környékén. A helyi önkormányzat a Szatmár Megyei Sportvadászok és Halászok Egyesületével (AJVSP) kötött szerződést, ennek értelmében a vadászengedéllyel rendelkező tagok az említett napokon 16 és 19 óra között lesznek az érintett területen. Ebben az időszakban a Kossuth-kert természetesen zárva tart, sőt mi több a bejáratokat rendőrök őrzik.
 

Februártól augusztus végéig tiltott a varjak kilövése, így ebben a periódusban nem kell hasonló megmozdulásokra számítanunk. Ezt követően azonban újra beindul majd az akció. Az önkormányzat eddigi próbálkozásai sikertelennek bizonyultak: sem a vízágyúval való lövés, sem a hangszórós megoldás nem volt elég hatásos, ezért döntöttek a kilövés mellett. A szakértők abban bíznak, a folyamatos akciók miatt a madarak új lakhelyet választanak maguknak, ahol kevesebb kárt okoznak, mint a Kossuth-kertben, ahol a madárürülék miatt a padok és a játszótér is szinte használhatatlan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: