2009-10-21 13:38:55• hírek • Gozner Gertrud

Folytatják a harcot a kábítószerek ellen

Az Országos Kábítószer ellenes Ügynökség minden évben megszervezi általános- és középiskolások számára Az én drogellenes üzenetem elnevezésű versenyt. Ez az akció idén a hatodik kiadáshoz érkezett el, és a jövő tanévben is szeretnék napirendre tűzni - derült ki a Szatmár Megyei Drogprevenciós és Tanácsadási Központ által kiadott közleményből.

A versenyre weblap-tervezéssel, rövidfilmekkel, rajzokkal, fotókkal, reklámfilmekkel és irodalmi esszékkel lehet nevezni. A 2009-2010-es tanévben a megyei Drogprevenciós és Tanácsadási Központ tovább folytatja a dohányzás, alkohol és kábítószer-fogyasztás megelőzését szolgáló kampányait a diákok, szülők és tanügyi káderek körében.

Füstmentes osztályok programja révén a középiskolások dohányzását szeretnék megakadályozni, illetve visszaszorítani, ugyanígy az alkoholfogyasztás elterjedése ellen is fellépnek. Együtt a drogok ellen programjukban a kábítószer-fogyasztás megelőzését tűzték ki célul, hogy a fiatalok tudjanak nemet mondani a drogoknak.

Segíts, hogy rajtad is segíthessenek akciójuk során a szakemberek szeretnének azon káros társadalmi tényezők hatását csökkenteni, amelyek drogfogyasztáshoz vezethetnek, illetve igyekeznek alternatív időeltöltési módokat kínálni a fiatalok számára. A szülőket megcélzó Protego nevű helyi projektjük révén a családon belüli hangulaton szeretnének javítani, megerősíteni a családtagok közti köteléket, hogy a fiatalok ne a drogoknál keressenek menedéket.

Ugyanígy a pedagógusokkal is folyamatosan tartják a kapcsolatot, és ellátják őket a szükséges információkkal. Hiába létezik a szervezetünk, mert az érintettek ritkán fordulnak hozzánk - áll a Camelia Tarba, a Szatmár megyei Központ  vezetőjének nyilatkozatában. A központ 2005 őszén alakult, és eleinte senki nem keresett fel őket tanácsért, mivel a szatmáriak nagyon visszafogottak a témával kapcsolatban.

Ebben az évben eddig tíz személy kopogott be a szatmári központ ajtaján. Fontos, hogy tudtára adjuk a közvéleménynek, hogy a hozzánk fordulóknak nem esik semmilyen bántódásuk, biztosítjuk a névtelenségüket, és nem adjuk őket a rendőrség kezére - hangsúlyozta ki közleményében a drogprevenciós iroda vezetője.



Kevés szatmári érdeklődik a drogprevenciós központ akciói iránt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: