2014-12-10 17:03:02• hírek • Kocsis Zoltán

Folytatják a Szatmárpálfalva és Szatmárnémeti közötti járda építését

Szatmárpálfalva község két különböző pontján is járdát épít az önkormányzat csütörtöktől: egyet Ombódon, egyet pedig Szatmárpálfalva és Szatmárnémeti között.

Utóbbi munkálat tulajdonképpen a két évvel ezelőtt megkezdett építkezés folytatása. Akkor az önkormányzat 466 méterig jutott. Zenuviu Bontea egykori alpolgármester azonban a munkálatok miatt megtámadta a polgármesteri hivatalt. Ezzel a járdaépítés is leállt.

„Addig semmiképpen nem akartuk folytatni, amíg nem tisztázódik az ügy. Bukaresti szakértők átvizsgálták a dokumentációkat és megállapították, hogy a feljelentés alaptalan volt", magyarázta Nagy József polgármester.

Az akadály elhárult tehát, így csütörtöktől folytatódhat a munka a 193-as országút mentén a Ghioceilor utcától a két település határáig.

Ha a Szatmárnémeti és Szatmárpálfalva közötti szakaszon egyelőre csak az úttest egyik oldalán (amennyiben a város felől haladunk a falu irányába, akkor jobb oldalt) épül járda, addig Ombód, az Újsornak nevezett utcában mindkét oldalon lesz járda. Az önkormányzat 26.000 lej értékben vásárolt 50x50 centiméteres járdalapokat, ezekből rakják ki azt. Az utca mindkét oldalán, megközelítőleg hétszáz méter hosszan.

„Az Újsorba nemrég vezettük be a kanalizálást, az esős idő miatt azonban nagy a sár, az emberek nehéz körülmények között tudnak csak közlekedni. Ezért van nagy szükség a járdára", mondta Nagy József polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: