2019-03-28 09:53:46• hírek • közlemény

Folytatja a fásítást a Zöld Szatmár csoport

Rügyeznek a 16-osban a tavaly ültetett juharcsemeték.
Rügyeznek a 16-osban a tavaly ültetett juharcsemeték.

Idén is megszervezi faültetési kampányát a Zöld Szatmár önkéntes környezetvédő csoport, melynek keretében Szatmárnémeti közterületein - parkokban, játszótereken – fásítanak.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is várják a lelkes önkénteseket faültetéshez a Zöld Szatmár önkéntes környezetvédő csoport tagjai. A fásítás kezdeményezői, Sásvári Zsolt és Babos Krisztina elmondták: a csemeték már megvannak, a helyszíneket is egyeztették a polgármesteri hivatallal, így vasárnap már el is kezdik az ültetést.


„Célunk egyrészt az, hogy minél több fát elültessünk, így segítve elő, hogy egészségesebb legyen a városi levegő és hogy legyen árnyék a játszótereken, parkokban. Ugyanakkor közösségépítő szerepe is van a mozgalomnak, azt szeretnénk, ha a szatmáriak megértenék, hogy ők is tehetnek azért, hogy a városunk szebb, élhetőbb legyen” – fejtették ki.


A csoport, mely munkájához anyagi támogatást nem vett igénybe, tavaly önkéntesek bevonásával 165 csemetét ültetett el és gondozott a 16-osban (a Csend Parkban, valamint a Muncii és a Sanatatii utcák közötti játszótéren), a céldomb környékén (az új ANL-tömbházaknál), illetve az ipari parkban. Ez év tavaszán folytatják a fásítást a 16-osban és az ipari parkban, illetve pótolják azokat a csemetéket, melyeket a város által megbízott zöldövezet-karbantartó cégek munkásai kivagdaltak.


Új helyszíneken is ültetnek: a Martirilor Deportati utcán, a Transilvania sugárúton illetve az Oituz utcán levő játszótéren, valamint az Eroilor, Slavici és a Mara utcákon. „Köszönjük az önkénteseknek az eddigi munkát és várjuk őket most is. Az első ültetési akció vasárnap, március 31-én lesz, 15 órakor találkozunk a telekkönyvi hivatal előtt. Aki teheti hozzon ásót, lapátot, csákányt, 5-10 literes flakonokban vizet. És ami a legfontosabb: a csemeték védelme érdekében kérjük, aki teheti, adományozzon cseréplécet, hogy körülkeríthessük a fácskákat. A lécek meglehetősen drágák, ezért megköszönnénk, ha segítenének beszerezni minél többet. Köszönjük továbbá az Erdészeti Hivatalnak és Márk-Nagy Jánosnak a facsemetéket ” – mondta Babos Krisztina és Sásvári Zsolt. Hozzátették: remélik, sikerül valami úton-módon elérniük, hogy a zöldövezet-karbantartó cégek ne vagdalják össze a motoros kaszával idén is a csemetéket.

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: