2010-01-22 14:44:21• hírek • Gozner Gertrud

Folytatja munkáját a Kormánybiztosi Tanács

Radu Giurca
Radu Giurca

Péntek délelőtt tartotta idei első ülését a prefektúra keretén belül működő Kormánybiztosi Tanács.

A dekoncentrált államigazgatási intézmények vezetőit tömörítő gyűlésen a Szatmár Megyei Rendőrség, a Megyei Határrendészet és a Sürgősségi Helyzetek Megyei Felügyelőségének vezetői mutatták be az általuk képviselt intézmény 2009-es tevékenységét. Mivel Radu Giurca prefektus később csatlakozott a gyűléshez, az összejövetel végére maradtak az általa hagyományosan feltett érdeklődő, esetenként néha kényelmetlen kérdések.

Ekkor derült ki többek közt, hogy határrendészetnél folyamatban van az ukrajnai határsáv modernizálása, amelyet a kormány az erre a célra elkülönített Schengeni Pénzalapból finanszíroz. Tervbe van véve az utak szélesítése, a halmi határőrség épületének a renoválása, valamint egy új székhely létesítése Avasfelsőfaluban. A prefektus megkérte Vasile Maxim főkapitányt, hogy folyamatosan tájékoztassa a munkálatok állásról, hiszen március folyamán egy értékelő bizottság fog a megyébe érkezni, hogy felmérje a felkészültségi szintet a schengeni övezethez való csatlakozásra.

Eugenia Sabou, a Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója a nyugdíjasok elégedetlenségéről beszélt a gyűlésen. Több tucat személy keresi fel a fogadóórák során a hivatalt, hogy elpanaszolja, nem szeretnének Bukarestbe utazni, ahhoz hogy kivizsgálják az esetüket. Ugyanis a kormány igyekszik kiszűrni azokat a betegnyugdíjasokat, akik jogtalanul kapják a juttatást az államtól.

Ennek érdekében havonta kétezer nyugdíjas adatait küldik át a központnak, amihez esetenként helyszíni orvosi vizsgálat is tartozik. Ezen módon jó pár személyt sikerült kivonni a támogatás alól, viszont havonta több százan kérvényezik a nyugdíjaztatásukat a hivatalnál - magyarázta Sabou. A hivatalnak ugyanakkor tudomása van olyan személyekről, akik külföldön dolgoznak, és itthon mégis nyugdíjt vesznek fel. A Kormánybiztosi Tanács következő ülésére február 24-én kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: