2009-02-20 17:20:05• hírek • Parajdi Andrea

Folyamatosan nő a határforgalom

A Szatmár Megyei Prefektúra e havi gyűlésén a Határrendészet és a Szatmárnémeti Belső Vám igazgatói számoltak be a múlt év teljesítményéről.

Mint ismeretes, minden hónapban egy alkalommal a Prefektúra vezetősége és a fennhatósága alá tartozó intézmények igazgatói kiértékelő gyűlésen vesznek részt. Ezúttal Maxim Vasile, a Szatmár Megyei Határrendészet vezetője, illetve Victor Sabou, a Szatmárnémeti Belső Vám igazgatója ismertették a 2008-as év tevékenységét.

Maxim Vasile elmondta a 2007-es évhez viszonyítva 7,3 százalékkal nőtt a határforgalom. Furcsa mód 2008-ban az előző évhez képest, a Csanálosi határátkelő forgalma 69%-kal csökkent. Több mint két millió lej értékben koboztak el cigarettát. Összesen 240,490 kilogramm heroint találtak, illetve 58,7 gramm cannabist is lefoglaltak. A Szatmár Megyei Határrendészet az idei évre célként tűzte ki a Schengeni előírások betartását.

Az elkövetkezendő időszakban az övezethez való csatlakozás feltételeit egyre jobban gyakorlatban kívánják ültetni. A határrendészek munkája során az egyik legnagyobb problémát a térfigyelő készülékek hiánya okozza, hiszen ha sokkal lefedettebb lenne a kamerás rendszer, az egyes kihágásokra is hamarabb fény derülne.

A Határrendészet folyamatosan együtt működik a Szatmárnémeti Belső Vámmal, amely a áruforgalmat ellenőrzi, és amely kiszabja a vámadót. A 2008-as évben összesen 79576 lej értékű vámadót gyűjtöttek be, illetve további 36155 lejt késedelmi kamatként is beszedtek.

A Szatmár Megyei Prefektúra e havi gyűlésén a Határrendészet és a Szatmárnémeti Belső Vám igazgatói számoltak be a múlt év teljesítményéről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: