2009-09-15 15:10:37• hírek • Gozner Gertrud

Folyamatosan lehet jelentkezni

Szeptember 15-én délben sajtótájékoztató keretén belül népszerűsítette a szatmárnémeti Hans Linder Alapítvány az ősztől meghirdetett programjait.

Az alapítvány a helyi lakosság valós problémáira keresi a megoldást és próbál meg változatos tanfolyamjai révén segítséget nyújtani - derült ki az alapítvány oktatóközpontjának George Boitor 3 szám alatti székhelyén megtartott bemutatóból.

Az alapítvány az idén összesen négy programot hirdet meg, amelyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz. A Fit for Life program keretén belül német, angol és számítógép-kezelői tanfolyamokat indítanak, mind kezdők mind haladók számára. E tanfolyamokon a hallgatók társalgási szinten elsajátíthatják a választott idegennyelvet, illetve számítógépes alapismereteket szerezhetnek és nem utolsó sorban fejleszthetik személyiségüket. A tanfolyamok időtartama három hónap, és folyamatosan lehet jelentkezni az egyszerre 15 személyt foglalkoztató csoportokba. A 120 lejes hozzájárulással meghirdetett kurzus szeptemberi kezdésére még maradt pár hely.

Fit for Job néven az alapítvány idén egy új modult is indított - derült ki a beszámolókból, melynek célja a munkakeresés megkönnyítése és a karrierlehetőségek növelése. A Fit for Job programon keresztül a jelentkezőket felkészítik az állásinterjú-helyzetek kezelésére, információkkal látják el őket az európai önéletrajz összeállításával, valamint az online álláskeresési lehetőségekkel kapcsolatosan. Ez a program a fiatal végzősöknek, a munkanélkülieknek és a munkavállakóknak szól, de osztályfőnökök jelentkezést is várják. A négynapos ingyenes szemináriumra folyamatosan lehet jelentkezni, az első előadásokra szeptember 28 és október elseje között kerül sor.


A Hans Lindner Alapítvány a lakosság karrierlehetőségét szeretné növelni


A Fit for Business programcsomag célja a vállalkozói kultúra népszerűsítése, hogy a résztvevőket megismertessék egy vállalkozás különböző dimenzióival. Az ingyenes kurzusokra bárki jelentkezhet, diákok, munkavállalók, akik elgondolkodtak a cégalapítás lehetőségén. A kéthetente megtartott szemináriumok a jelentkezők megismerkednek egy üzleti terv kidolgozásának fázisaival.

Ugyanakkor lehetőség nyílik a Business Simulation számítógépes software kipróbálásra, amely egy képzeletbeli vállalkozás alapításáról szól, valós és kreatív környezetben, figyelembe véve a vállalakozás-elindítás nehézségeit, kockázatait és a konkurenciát is. A jelentkezés ennél a tanfolyamnál is folyamatosan zajlik az alapítvány székhelyén.

A Hans Lindner Alapítvány képviselőitől megtudtuk, hogy idén hetedik alkalommal szervezik meg a kizárólag diákoknak szóló Ötletbörze versenyt, amelyre az egész megyéből jelentkezhetnek az iskolák csapatai. Hamarosan felkeresik a megye tanügyi intézményeit, hogy népszerűsítsék eme projektjüket, és azt lehetőséget, hogy az Ötletbörzén résztvevő diákok egyúttal látogathatják a Fit for Business és Fit for Job tanfolyamokat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: