2015-08-26 18:04:03• hírek • Szatmár.ro

Folyamatosan dolgoznak a Kölcsey-bentlakás megújításán

Zajlik a munka Szatmárnémeti egyik legkeresettebb bentlakásában: a nyár folyamán az emeleti hálótermek ablakait jól szigetelő, modern nyílászárókra cserélték, több mellékhelyiséget és fürdőszobát is felújítottak és a több mint 50 éves, rendszeresen galibát okozó vízcsöveket is kicserélték.

"Nagyfelújításra nincs pénzünk, de amit tudunk, azt megtesszük, hogy szebbé, kényelmesebbé varázsoljuk a bentlakást" - mondja Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője. Pedig igazán van mivel dicsekedniük, hiszen míg 2014-ben a Bethlen Gábor Alaptól és a Polgármesteri Hivataltól kapott pénzből a földszinti ablakokat cserélték ki, most önkormányzati támogatással az emeleti hálótermek nyílászáróit cserélik újakra.

"Azt már a tél folyamán megtapasztaltuk, hogy valamivel kevesebbet kellett költenünk fűtésre. Az emeleten a rosszul záró ablakok miatt azonban szél fújt a hálótermekben, emiatt jobban fűtöttünk. Lent viszont a jól záró ablakok miatt nagyon melegük volt a lakóknak. A mostani munkálatokat követően viszont normalizálódni fog a helyzet és a számláink még alacsonyabbak lesznek" - magyarázza Pataki. Mint megtudtuk, idén nyáron több mint 42 ezer lejt költöttek javításokra.

Az ablakcserék mellett zuhanyzókat, mellékhelyiségeket is felújítottak - illetve újítanak. Ezzel együtt pedig a több mint fél évszázados vízvezetékeket is kicserélik, ugyanis azok meglehetősen sok gondot okoztak az utóbbi időben. A bentlakásban már egy ideje megfigyelő-kamerás rendszer gondoskodik a nyugodtabb alvásról, riszatóval is ellátták az épületet.

S míg az emeleten a mesterek a felújításon dolgoznak, lent a konyhában is folyik a munka. Ott savanyúságot, befőtteket raknak, hogy házias ízekkel fogadhassák szeptembertől a régi és új lakókat.

A következő tanévre a lányok részlegén már minden hely elkelt, sőt, túljelentkezés van. Fiúkat még tud fogadni a bentlakás, igaz, korlátozott számban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: