2010-01-06 12:01:12• hírek • Gozner Gertrud

Folyamatos javításra szorul az új mosógép

2010-es is évben is már érkeztek panaszok a hivatalhoz, többnyire műszaki cikkek kapcsán. Egy mosógép-tulajdonos már ötször vitte el javíttatni a még garanciában levő gépet, míg egy másik személynek a mobiltelefonjával voltak hasonló gondok. Miután megunták, hogy a készülékek újra-újra tönkre mentek, a hivatalhoz fordultak orvoslatért.

December második felében a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség két tematikus ellenőrzési akciót szervezett. Első körben, december 21 és 31 között 12 taxist ellenőriztek, akik a megye területén szállítják az utasokat. A felügyelők arra voltak kíváncsiak, hogy a kiszemelt sofőrök törvényes körülmények között végzik a munkájukat, vagyis rendelkeznek mérőórával és azok megfelelően működnek, a gépkocsiban ki van függesztve a képpel és névvel ellátott azonosítójuk, valamint a tarifák jól látható helyen vannak feltüntetve.

Az akció során 12 jegyzőkönyvet állítottak ki, és 7 ezer lejre büntették a vétkeseket. A második tematikus vizsgálat során a vendéglátóipari egységeket vették górcső alá a szakemberek, 14 étteremben ellenőrizték le a felszolgálásra kerülő ételek és alapanyagok minőségét.

A legtöbb mulasztást a lejárt szavatosságú élelmiszerek kapcsán észlelték a felügyelők, így többek közt nagyobb mennyiségű sört, üdítőitalokat és süteményeket vontak ki a forgalomból, mert a szavatossági idejük 3-10 napja lejárt. Ugyanígy találtak romlott húsféléket, ikrasalátákat, amelyek 2-10 napja már nem voltak fogyasztásra alkalmasak. A lejárt szavatosságú ikrákat egy Szatmárnémetihez közeli étteremben fedezték fel, és félő volt, hogy a szilveszteri menüben fogják őket felszolgálni.

A szabálytalanságok miatt a fogyasztóvédők 69 kilogrammnyi árut vontak ki a forgalomból 704 lej értékben. A kiszabott bírságok összértéke 61100 lej volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: