2009-11-18 15:13:18• hírek • Gozner Gertrud

Folyamatos fejlesztések a Hutton tésztagyárban

A szatmáriak körében közkedvelt Hutton tésztagyár 1990-ben családi vállalkozásként kezdte meg a működését.

Jelen pillanatban közel ötvenféle terméket kínálnak a főzni szeretőknek és az ínyenceknek. A Hutton tésztagyár az elmúlt húsz évben meghódította az erdélyi piacot, elismert termékeiket olyan áruházláncok forgalmazzák, mint a Billa, az InterEx, az Unicarm és az Intershop. A finom tészták szerelmeseinek már nem kell sokat keresgélniük kedvenc márkájukat, ehhez elég elsétálni a legközelebbi szupermarketben.

Az elmúlt hetekben raktárbővítésre került sor a szatmári tésztagyárban, és egy megnyert uniós pályázatnak köszönhetően két új géppel egészült ki a termelés. Az új berendezések segítségével nagyobb tételek legyártására lesz képes a cég. Erre szükség is van, mert míg a cég kezdetben naponta 30 kiló tésztát állított elő, ma már 10 tonna a napi termelési kapacitása.

A termeléssel együtt olyan mértékű forgalomnövekedésre került sor a Hutton üzemben, amely jóval meghaladta korábbi évek szintjét. Ennek függvényében új munkahelyek teremtődtek a gyár keretén belül, megnőtt az alkalmazottak száma.

A Hutton a hagyományos levestészták (zabkocka, eperlevél, csigatészta, cérnametélt) mellett körettésztákat (orsó, csiga, szarvacska, tollhegy, kagylótészta) is gyárt, valamint a spagettit és a lasagna alapot is meg lehet találni náluk. A hagyományos jellegű tészták kizárólag a legjobb minőségű lisztből, illetve friss tyúktojásból készülnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: