2016-04-05 13:11:31• hírek • Kocsis Zoltán

Folyamatban van az államkincstár korszerűsítése

Folyamatban van az államkincstár korszerűsítése, derül ki a pénzügyminisztérium válaszából, amelyet Kereskényi Gábor parlamenti képviselő interpellációjára fogalmazott meg.

A szatmári honatya egy hónappal ezelőtt, március 10-én fordult a pénzügyminisztériumhoz, felszólalásában az államkincstár modernizálását sürgetve.

„Az Államkincstár működésére ráférne a modernizálás, hiszen nem teszi lehetővé, hogy online felületen vagy más módszerekkel az érintettek követhessék számlaegyenlegüket, illetve megejtsék az átutalásokat, csak abban az esetben, amennyiben személyesen mennek be az Államkincstárba, ahol több órát is el kell tölteniük.

Elfogadhatatlan, hogy a 21. században az Államkincstár múltszázadbeli technikákkal dolgozzon! Milyen lépések és tervek mentén fogják modernizálni ezt a fontos állami intézményt, illetve mikortól ültetik gyakorlatba az online banking műveleteit és az interneten keresztül történő átutalási lehetőségeket?", fogalmazott akkor Kereskényi.

A képviselő kérdéseire György Attila államtitkár reagált. A válaszban leszögezi, hogy folyamatban van a román államkincstár korszerűsítéséről szóló szerződések megkötése. Mindezt az Európai Unió Európai Szociális Alapjának Elektronikus Közigazagtás Operációs Programja finanszírozza.

A fejlesztések célja az online-szolgáltatások szélesítése, ami lehetővé teszi majd többek között a számlaegyenleg lekérését vagy az online befizetéseket is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: