2017-11-09 14:11:38• hírek • Oszkó Viktória

Folyamatban a körforgalom állandósítása

A Decebal híd bal lábánál fekvő körforgalmat átmeneti megoldásnak szánták arra, hogy folytonosítsák a forgalmat a hídról a város felé és vissza addig, amíg folynak az útépítési munkálatok. Mivel az aszfaltozás időtartama alatt jelentősen megnőtt a forgalom és a járművek feltorlódtak a híd teljes területén, így szükségszerű volt egy olyan megoldással előállni, ami mérsékelni tudja a kialakult kaotikus helyzetet.

Szerencsére a körforgalom elképzelése bevált és nem működik rosszul, ezért a városvezetés tervei között szerepel annak állandósítása, de a megfelelő körülmények között. Ez azt jelenti, hogy igyekeznek megtalálni a legoptimálisabb megoldást ahhoz, hogy a körforgalom zavartalanul működhessen és maximálisan elláthassa funkcióját.
 

Ehhez először is meg kell felelni az előírásoknak. A körforgalom méretét ki kell terjeszteni, nagyobb ívet kell adni neki, hogy nagyobb körben biztosítsa a közlekedést a járművek számára. Ott van például az oszlopok okozta probléma is: a közművekkel kell egyeztetni azoknak az áthelyezéséről, ami nem egyszerű feladat, mivel az optikai kábelek átmozgatása komoly tervezést igényel.
 

Maskulik Csaba elmondta, hogy a városvezetés már keresi azokat a szakembereket, akik ideális feltételek mellett tudják megtervezni és kivitelezni a körforgalmat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: