2009-12-15 20:28:03• hírek • Szatmar.ro

Dél-koreai segítség az Estudiantesnek

fotó: fifa.com
fotó: fifa.com

A koreai csapat három teljesen fölösleges piros lapot szorgoskodott össze.

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló FIFA-Klubvilágbajnokság döntőjébe elsőként Dél-Amerika bajnoka, az argentin Estudiantes jutott be, miután 2-1 arányban legyőzte az Ázsia-bajnok dél-koreai Pohang Steelers együttesét. Az argentinok győzelméhez az ázsiaiak is jócskán hozzájárultak, hisz védelmi hibáikat két góllal büntette Benitez, rutintalanságukat pedig három pirossal Rosetti játékvezető.

A Juan Sebastian Veron körül szerveződő Estudiantes rögtön a kezdetektől magához ragadta a kezdeményezést, Boselli ollózása már a hatodik percben a kapufán csattant, a kipattanót pedig Benitez kapu fölé durrantotta. Bár végig a dél-amerikaiak uralták a meccset, fölényüket helyzetekre se nagyon tudták váltani, míg az ázsiaiak is csak egy alkalommal vették komolyan célba Albil kapuját. Az utolsó percekre aztán felpörögtek az események, Perez kétszer is megszerezhette volna a vezetést az Estudiantesnek. Ami neki nem sikerült, az összejött az első félidő utolsó pillanatában Beniteznek: egy szabadrúgás után teljesen magára hagyták, ő pedig fejjel a kapuba talált.

A második félidő tulajdonképpen az argentinok újabb góljával kezdődött és ekkor Sin kapuson volt a sor hogy hibázzon, Beniteznek pedig nem volt nehéz az üres kapuba passzolnia. Három perccel később Jae-Won Hwang csapatkapitány követett el buta hibát, amiért megkapta a második sárgáját. Ekkor kilátástalan helyzetbe került a Pohang, ám negyed órával később Denilson egy lesgyanús szituációban csökkentette csapata hátrányát.

Alig egy perccel később Jae-Sung Kim is összeügyetlenkedte második sárgáját, sőt, öt minutummal később Sin kapus is begyűjtött egy pirosat egy rossz kifutás után. Helyét a torna góllövő listáját jelenleg vezető Denilson vette át, akinek Veron kapufájánál volt némi szerencséje.

Az utolsó percekben a dél-amerikaiak nem erőltették a gólszerzést és talán már a szombati döntőre készültek fejben. Hogy ki lesz az ellenfelük, az szerdán dől el, amikor az mexikói Atlante és a Barcelona csap össze.

Estudiantes - Pohang Steelers 2-1
gólok: Benitez (45.,53.), illetve Benitez (71.)

A további program:
dec.16:
Atlante - Barcelona 18.00
dec. 16: Auckland City - Mazembe 15.00
dec. 19: kisdöntő: 14.00
dec.19: döntő 18.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: