2015-09-14 18:02:49• hírek • Szatmar.ro

Fölöttünk és mellettünk – Gyermek-bibliahét Erdődön

Az Erdődi Református Egyházközségben vakáció utolsó hetére szervezték a gyermek-bibliahetet. Mintegy tucatnyi gyermek tanulhatott arról az élettérről, ahol Istennel élet terem.

A vasárnapi istentiszteleten Rácz Ervin helyi lelkész a tékozló fiú története alapján összefoglalta a héten tanultakat. Ki áll mögöttünk? A gyerekek egyértelmű válasza erre az volt, hogy a szüleink. Szomorú látvány volt a tékozló fiú történetében, amikor az apa úgy állt a fiú mögött, hogy közben az eltávolodott. Ki áll mellettünk? A testvérünk. Tudnunk kell, hogy a felolvasott történetben az apának nem egy, hanem két rossz fia volt: egy duzzogó és egy tékozló. Rendezni kell a testvérek közötti viszonyt! Ki áll körülöttünk? A barátok, akik vagy kihasználnak, vagy testvérül születnek a bajban. Ki áll ellenünk? Nekünk az a feladatunk, hogy a bűn és a Sátán ellen szabad lelkiismerettel viaskodjunk. Ki áll felettünk? Isten nemcsak fenn az egekben lakozik, hanem mindenütt ott van, mindent lát és mindent tud. Ez nem fenyegetés, hanem biztonságérzetünk alapja. Ő nemcsak fölöttünk, hanem mellettünk, körülöttünk és mögöttünk is ott van.

A jókedvű, játékos bibliahéten a fiatalok is hatékonyan közreműködtek, Lécz Aletta óvónő vezetésével pedig barkácsolhattak is a csemeték, akiket minden alkalommal egy kis szeretetvendégség is várt a gyülekezeti tagok jóvoltából. Remélhetőleg a gyermekek bizalma és hite megerősödött, így kezdődhet a tanév!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: