2019-08-16 05:35:17• hírek • Közlemény

Folkforgatag a Kossuth-kertben: a 18. PMN népzenei programkínálata

Tizennyolcadik alkalommal rendeznek táncházat a Partiumi Magyan Napok keretében. Ez a nap azonban más lesz, mint a többi! „Aki már járta, jöjjön, hogy járja. Itt a PMN népi utcabálja!” mottóval új köntösbe öltözik a tradíció.

„A nagykorúvá vált fesztivál alkalmából szerettünk volna kirúgni a hámból, ezért a Kossuth-kerti Ecomatrix színpadot népi kulturális színtérré változtattuk egy teljes délután erejéig. Augusztus 24-e a zenés tradícióink napja, partiumi és magyarországi előadóművészeknek köszönhetően élhetjük át a múlt századbeli falusi mulatságok fergeteges hangulatát” – mondja kedvcsinálóként Kovács Zsolt szervező.

 

Partiumi hagyományaink szárnyán

 

A szervezők olyan fellépőket hívtak meg a népi sokadalomba, akik hitelesen tudják elkalauzolni a résztvevőket a régió színes, míves folklórjának világába. „Velünk ünnepel a szatmárnémeti Röpike néptánccsoport, a bogdándi Rozsmalint néptánccsoport, a mikolai Gyöngyösbokréta néptánccsoport, a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák néptánccsoport, az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport, a nagyváradi Motolla Énekegyüttes, az avasújvárosi Bokréta néptánccsoport, a Szatmár megyei Szamoshát néptánccsoport, és a nagykárolyi Rekettye néptánccsoport. Az előadások talpalávalóját a nagyváradi Soroglya biztosítja” – részletezte Kovács Zsolt.

 

Koncert és táncház a javából

 

Szombaton 17 órától Pál István Szalonna és a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiból álló zenekara lép a deszkákra. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái. Az autentikus zene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak, emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában, mind a tengerentúlon.

 

Fél héttől a moldvai Sugalló zenekarral, este nyolc órától pedig Pál István Szalonnával és együttesével rophatják a táncoslábúak a Kossuth-kerti folkforgatag alkalmával.


 

Fő támogatók: 

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia

 

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: