2010-12-13 14:18:38• hírek • Póti Orsolya

Koncert a folkzene-kedvelőknek

A hagyományokhoz híven idén is megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő folk estet a Christmas Fest keretén belül. Az esten olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint a Black River Blues Band, a Park Folk Grup, Octavian Bud és Mircea Florian.

Akik egy kis tradicionális  népzenére, énekelt versekre, illetve blues dallamokra vágynak nem hagyhatják ki a Christmas Fest keretén belül megszervezett  folkestet, melyre december 17-én, este 19 órától kerül sor a Poesis Clubban. Az est fellépői gyakori vendégei a haza koncerttermeknek és a különböző folk fesztiváloknak, és olyan irányzatokat képviselnek melyek a népzenén alapulnak.

Bár minden kultúrának van népzenéje, a folkzene kifejezés elsősorban a tradicionális angol és a német népzenét jelenti. Az est folyamán külföldi folkzenéről természetesen a szatmári Black River Blues Band fog gondoskodni, amely most a megszokottól eltérőbb produkcióval várja a szórakozni vágyókat. A zenekar tagjai azonban ezúttal is népszerű bluesos dallamokkal örvendeztetik meg a közönséget.

Carmen Barbur, Sorin Boros, Sorin Balaj és Doina Pop, a Park Folk Grup tagjai szintén  rendkívüli produkcióra készülnek, majd őket követően az egyik legelismertebb szatmári folkénekes, Octavian Bud lép színpadra. Az est tiszteletbeli meghívotja Mircea Florian lesz, aki Erdély legelismertebb folkénekese. Mircea Florian a Ceata Melopoica zenekar frontembere volt, és az évek során  rengeteg neves előadóval dolgozott együtt.

Az idei folk estet a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Emilian Onciu folkénekes emlékére szervezi.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: