2010-12-16 10:09:45• hírek • Balog Anita

Folk-estet tartottak a Poesisban

A folkzenészek mellett a Black River Blues Band is fellépett.

Dzsesszzenével indult, majd blues és folk zenei koncerttel folytatódott a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Polgármesteri Hivatal által közösen szervezett Christmas Fest 2010. A Poesis étterem koncerttermében nem talált könnyen ülőhelyt az, aki kicsit késett a 19 órakor kezdődő koncertről.

A hangulatot a Black River Blues Band koncertje alapozta meg, a fiúk zenéje egyértelműen magával ragadta a minőségi élő zenét kedvelő közönséget. A Horvay Attila, Gyulai Lóránd, Vékony József, Erdei István, Székely Zsolt és Csele Gábor alkotta fellépő zenekar megalapításának ötlete 2009 tavaszán vetődött fel, s bár azóta az alap felállásból többen cserélődtek, most a fiúk az egyik legjobb romániai blueszenekarnak számítanak.

A blueszenészek fellépését a folkosok fellépése követte: ennek a stílusnak a képviselői általában egyedül lépnek színpadra, egy szárazgitárral énekelve érzésekről, eseményekről. A Park Folk Grup tagjainak fellépését követően Octavian Bud vette át a szórakoztató szerepét és az ő koncertjével zárult az este.

A folkzenészek koncertje egyben megemlékezés is volt a szatmárnémeti folkzene egyik kiválóságára, Emilian Onciura. A zenész nemrégiben rákbetegség miatt vesztette életét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: