2021-01-22 13:28:55• hírek • közlemény

Földterülethez juthatnak a fiatal gazdálkodók

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium a napokban hirdette meg a lehetőséget, melynek köszönhetően fiatal mezőgazdászok kaphatnak használatba földterületeket 20 éves időtartamra. A lehetőség a szatmáriak számára is fontos és kihasználható, hiszen Lázári és Szaniszló környékén is vannak területek, amelyeket megkaphatnak az erre pályázók. 

„Az Állami Birtokok Ügynöksége (Agentia Domeniului Statului - ADS) rendelkezik használaton kívüli földterületekkel, mezőgazdasági és nem mezőgazdasági területekkel egyaránt. Ezeket a területeket próbálják hasznosítani, úgy, hogy fiatal gazdálkodóknak adják használatba egy 20 éves periódusra” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő.


Akik pályázni szeretnének ezekre a földterületekre, elsősorban annak a kritériumnak kell megfelelniük, hogy fiatalok – 40 év alattiak – és mezőgazdasággal kapcsolatos végzettséggel rendelkeznek. Ezzel nem csak az üresen maradt területeket lehet hasznosítani, hanem esélyt adni a vidéken élő fiataloknak a boldogulásra, csökkentve a külföldre vándorlók, vagy a vidéki településekről elköltözők számát is” – mondja a képviselőház mezőgazdasági bizottságának alelnökeként is tevékenykedő képviselő.


A földterületekre kérvényt leadni január 29-én 14 óráig lehet az ADS székhelyén illetve emailen az agentia@domeniilestatului.ro emailcímen. További információkért a 021-405-35-35-ös telefonszámot kell hívni, vagy felkeresni a domeniilestatului.ro internetes oldalt.


Az Állami Birtokok Ügynöksége harminc nappal a pályázási határidőt záró dátumot követően hirdeti ki a nyerteseket. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: