2017-04-27 17:15:25• hírek • Szatmár.ro

Földterületet cserélt a Mega Mall, versenyen tervezik a gyalog és bicajos hidat

Már azt is lehet tudni, hogy mikor nyit a Lidl a Golescu híd lábánál.

Nagy változások lesznek az elkövetkezőkben a Károlyi úton, a Kaufland és az ortodox katedrális közötti részen. A helyi tanács ugyanis megszavazta, hogy a polgármesteri hivatal elcseréljen egy területet a NEPI befektetési alappal, amely egy közel 30 ezer négyzetméteres plázát akar felépíteni ezen a részen. Sőt, a pláza egy gyalogos és kerékpáros híddal is össze lesz kötve a Szamos jobb partjával, az új főtérrel. A híd megtervezésére a befektetési alap 100 ezer eurót ad, a tervező kiválasztására pedig versenyt hirdettek. A romániai építészek meghívásos versenyén győztes tervet fogják megvalósítani. A polgármester szerint vannak pályázati lehetőségek a híd megépítésének finanszírozására.

Kereskényi Gábor a tanácsülésen, a területcsere megszavazását követően elmondta, hogy a pláza és a közelben épülő Lidl hipermarket is némi földterületet adományoz a polgármesteri hivatalnak, így lehetővé válik majd a tervezési hiba miatt szörnyen szűkre épített Digului utca kiszélesítése is.

A polgármester hozzáfűzte: amellett, hogy a NEPI jól halad a plázaépítés előkészítésével, a Lidl hamarosan megkezdi a munkát, ugyanis október elején meg is nyitnák a boltjukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: