2013-09-02 12:46:26• hírek • Kocsis Zoltán

Az ellen nem véd... főleg, ha nem akarjuk

Az utóbbi napokban-hetekben ismét sokat foglalkozik a sajtó a Kazinczy (Sefan cel Mare) utcán álló ún. „kitámasztott házzal", amelynek falait nyolc éve fagerendák tartják. „Jelenlegi népszerűségének" oka, hogy Maskulik Csaba városi tanácsos felhívta a polgármesteri hivatal figyelmét: a gerendák egyre korhadtabbak, lassan életveszélyessé válik a ház közelsége.

A Közlekedésbiztonsági Bizottság szerdán hozott döntést arról, hogy az eddigi műanyag kordont vaskordonra kell cserélni, a gerendák alatt pedig meg kell tiltani a gyalogos közlekedést. Mivel ennek következtében a gyalogosok az úttestre kényszerülnek, a döntés része, hogy a Vörösmarty (Marsilia) és a Zárda (Ceahlaului) utcák sarka között egy gyalogosátjárót hoznak létre, hogy az emberek át tudjanak jutni a másik oldalra.

Az erről szóló cikkünk egyik kedves olvasója hozzászólásában értetlenségének adott hangot, hogy milyen jogon szabja meg valaki a gyalogosnak, az úttest melyik oldalán közlekedjék, „főleg, ha neki ott van dolga".

Nos, a polgármesteri hivatal meglepő operativitásról tett tanúbizonyságot, péntekre már elkészült a gyalogosátjáró. Elég volt két percnyi „lesben állás", hogy megállapítsuk: akik az István tér felől érkeznek, rendre igénybe veszik az átjárót. A központ felől gyaloglókban viszont a Zárda-templom előtt még nem tudatosodott, hogy ott áll kellene menniük a másik oldalra. Márpedig a kordon külső részén közlekedni, amint azt fényképünk is bizonyítja, életveszélyes!

Hogy mi lesz a XX. század első évtizedében épült épület sorsa, azt jelenleg senki sem tudja. A lakók egyszer már elveszítettek egy pert a polgármesteri hivatallal szemben, a második pedig immár öt éve folyamatban van. Ennek kimenetele kétséges.

Ami viszont biztos: az olasz befektető, amely 2008-ban megvette volna a megkárosodott épületet, rég elállt a tervétől...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: