2013-10-20 14:49:11• hírek • Kocsis Zoltán

Földrengésveszélyes a hadadi református templom

A hadadi református templom
A hadadi református templom

Szatmár megyében hat olyan épület van, amelyet a szakemberek földrengésveszélyesként tartanak számon. Közülük az egyik az Olimpia-stadion, ám ezt Adrian Stef megyei tanácselnök kétségbe vonta.

Angel Bustan, az Országos Építkezési Felügyelőség képviseletében elmondta, jelentősebb földrengés esetén Szatmár megyében hat épület kerülne veszélybe: a hadadi református templom, a bábcai ortodox templom, Szatmárnémetiben az ún. kitámasztott ház, a 15-ös lakónegyed egyik tömbháza, az Olimpia-stadion valamint az Osanul hotel Avasfelsőfaluban.

A Sürgősségi Helyzetek Bizottságának prefektúrán megtartott beszámolóján részt vett Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is, aki a hallottak egy részének igazságtartalmát kétségbe vonta. „Nem hiszem, hogy az Olimpia-stadion állagával gondok lennének és hogy ezért ne lehessen benne nagyobb sportrendezvényeket biztonságosan lebonyolítani", mondta. A tanácselnök nem kevesebbet állított, mint hogy a 2007-es tanulmány szándékosan állít hazugságokat, mert „az akkori vezetés le akarta bontani a stadiont, hogy a területet eladhassa. Ezért szüntették meg a csapatot is", tette hozzá.

A tanácselnök kifejtette véleményét a Kazinczy utcán található „kitámasztott házzal" kapcsolatban is. „A város szégyene az az épület, amit minél hamarabb le kell bontani. Elfogadhatatlan, hogy az ott lakók annak idején (az épület állaga 2005-ben romlott meg, szerk.) visszautasították a polgármesteri hivatal ajánlatát és miattuk azóta is kerülgethetjük ezt az életveszélyes házat", véli Stef.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: