2008-03-05 21:21:24• hírek • Szatmar.ro

Hétmillió dollár földrengés elleni védekezésre

 Japán több mint 7 millió vissza nem térítendő amerikai dollárral támogatta Romániát.

2002-ben a minisztérium és a Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség aláírt egy kétoldalú egyezményt, amely a romániai szakemberek felkészítését, valamint romániai szeizmológiai központok korszerű felszerelését tűzte ki célul. A műszaki együttműködési program keretén belül Japán több mint 7 millió vissza nem térítendő amerikai dollárral támogatta Romániát – jelentette be Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter a program lezárásakor tartott sajtóeseményen.

Az eseményen részt vett a japán nagykövet, Kanji Tsushima, a programot finanszírozó Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség képviselője, Kenichi Takano, valamint a minisztérium, a földrengés-védelmi hatóság, a műszaki egyetem képviselői, szakemberei.

-31 év telt el az 1977. március 4.-i földrengés óta, amikor 1500 ember veszítette életét, és 35 000 lakóház ment tönkre. Bukarest földrengésveszély szempontjából Lisszabon után a második legveszélyeztetettebb európai főváros, éppen ezért elsődleges fontosságúnak tartjuk mind a lakóházak, mind a középületek szerkezeti megerősítését, valamint szakembereink továbbképzését katasztrófa-elhárítás, katasztrófavédelem, szeizmológia területén – hangsúlyozta Borbély László.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: