2013-11-22 17:54:24• hírek • Kocsis Zoltán

Földrengés-szimuláció Nagykárolyban

Az utóbbi hetekben-hónapokban tapasztalt romániai földrengések következtében szimulációt tart a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU) november 29-én, pénteken Nagykárolyban, jelentették be pénteken a prefektúrán.

Constantin Ganea hadnagy a kormánybiztosi hivatalban megtartott sajtótájékoztatón dióhéjban vázolta a képzeletbeli katasztrófa forgatókönyvét is. Ebben szerepel például a városközpont közelében álló, tízemeletes tömbház összedőlése. Egy másikban csak a lépcsőház szakad be. A gyakorlatban szerepet kap a város konzervgyára is, amelyből a gyakorlat szerint ammónia szivárog majd.

A (képzeletbeli) katasztrófa utáni mentési munkálatokban az ISU, a rendőrség, a csendőrség, a katonaság, a SMURD mellett szerepet kapnak az olyan civil szervezetek, mint a Multisalva Egyesület vagy a szatmárnémeti kutyakiképzők. Amennyiben ne adj Isten valamilyen okból kifolyólag megszűnne a rádiókapcsolat a hatóság egységei között, akkor egy nemrég megkötött egyezmény következtében a rádióamatőr egyesület készülékeit veszik igénybe.

Mindezzel együtt egy esetleges földrengés kiszámíthatatlan következményekkel járna Nagykárolyban, mondta Ganea hadnagy, mivel az épületek legnagyobb részének állagát, ellenállását nem mérték fel. Márpedig Nagykárolyban sok a régi épület, tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: