2012-09-07 17:21:10• hírek • MTI

Földrengés Dél-Kínában

A dél-kínai Jünnan (Yunnan) és Kujcsou (Guizhou) tartományokat 5,7-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint péntek délelőtt; a természeti csapásban a legfrissebb hírek szerint legalább 50 ember meghalt, több mint 150-en megsérültek - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A híradások már előrevetítik, hogy az áldozatok száma valószínűleg nőni fog, különösen, hogy egyes súlyosan érintett települések a földcsuszamlások, az utakra lehullott sziklák miatt még nem, vagy csak nehezen közelíthetők meg.
Több mint 100 ezer embert kellett evakuálni.

A mentők helyenként hegyet mászva kísérelnek meg az érintett falvakba eljutni. A kezdeti felmérésekből ítélve mintegy 700 ezer embert ért kár. A megrongálódott, vagy romba dőlt épületek száma meghaladja a 20 ezret.
Helyi információk szerint a földmozgást kora délutánig 16 utórengés követte, közülük a legerősebb 5,6-es volt. A legsúlyosabban érintett területen megszűnt az áramellátás.

A földrengés epicentruma Jünnan és Kujcsou tartományok határán, a jünnani Jiliang (Yiliang) megye térségében volt, itt eddig 49 holttestet találtak. Kujcsouból nem érkezett halálos áldozatokról jelentés, de a rengés következtében ott is házak sérültek, vagy dőltek össze. A tartomány székhelyén is ezrek menekültek az utcára.
A károk pontos mértéke egyelőre nem ismert, a tartományi hatóságok több ezer sátrat, takarót és kabátot küldtek a helyszínre.

A Csaotung (Zhaotong) város közigazgatása alá tartozó térségben gyakoriak a természeti csapások. 2003-ban volt már itt egy halálos áldozatokkal járó, 5,6-es erősségű földrengés, 2010-ben pedig földcsuszamlások okozták 45 ember halálát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: