2019-09-25 12:38:58• hírek • közlemény

Földön innen, földön túl – bemutató bérletszünetben

Szeptember 28-án, szombaton az Iparosotthon bábszínházi termében tartja idei első bemutatóját a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. A bérletszünetben játszott Földön innen, földön túl című előadás Kiss Ottó versei alapján született.

“Szeretnénk egy minőségi kortárs gyermekversekre épülő lírai előadással előrukkolni, melyhez a József Attila díjban részesült költő, szomorú és vidám élethelyzetekből összefonódó szövegeit ajánlotta a darab rendezője, a békéscsabai Napsugár Bábszínház művészeti vezetőjeként tevékenykedő Csortán Erzsébet. E kortárs versek népszerűségét bizonyítja, hogy Kiss Ottó szerzeményeit több magyar zenekar megzenésítette, kisjátékfilm forgott az anyagból, valamint több idegen nyelvre (német, bolgár, szlovák, szerb, japán, svéd) is lefordították – mondja Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.


Versek bábra, lányra és fiúra – így foglalhatnánk össze az előadást, melynek alapját két versgyűjtemény, az Emese almája és a Csillagszedő Márió adja. A verseket összefogó történet egy évet, négy évszakot ölel fel, mely idő alatt Emese és Márió a világ dolgaival ismerkednek.


“A Földön innen, földön túl fontos problémákkal foglalkozik vagy jelenít meg, aminek megoldását nem tárja elénk, viszont megerősíti azt a tényt, hogy nem vagyunk egyedül ezekkel a nehézségekkel, és ha merünk beszélni róla, akkor társra is találhatunk. A két főszereplő barátsága mély, kapcsolatukban pedig idővel a gyermeki szerelem is megjelenik, felnőtt komolysággal. Az előadás bővelkedik humorban is, ami oldja a feszültséget és könnyeddé teszi a befogadást” – mondja Csortán Erzsébet, az előadás rendezője.


Az produkció szereplői: Kófity Annamária és Nagy Tamás, segítőik Nagy Anikó és Bandura Tibor. Az előadás látványvilágát Rófusz Kinga m.v. tervezte, zeneszerzője Lovas Gábor m.v., dramaturgja pedig Tóth Réka Ágnes m.v. volt. Asszisztensként közreműködött Bandura Emese, az ügyelő Liegner Zsolt.


A 7 éven felüli gyermekeknek szánt bábelőadásra jegyek kaphatók az Északi Színház jegyirodájában, minden hétköznap 10 és 17 óra között, valamint az előadás előtt egy órával a helyszínen, illetve online, a biletmaster.ro internetes jegyértékesítő rendszerben. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.


Az erdélyi bábszínpadon ősbemutatónak számító produkció létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatta.


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: