2009-01-27 14:46:50• hírek • Ferenczi Noémi

Vizes Élőhelyek Világnapja

Február 2. a Vizes Élőhelyek Világnapja, annak emlékére, hogy 1971-ben ezen a napon fogadták el az iráni Ramsar városában az úgynevezett Ramsari Egyezményt, amelyben a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a kormányok felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért.

Ramsari Egyezmény:"Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, különösen, mint a vízimadarak tartózkodási helyéről." - olvasható a Környezetvédelmi Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Az alapítók között csak 18 ország szerepelt, de az elmúlt három és fél évtized folyamán több mint 130 ország csatlakozott.

Ebből az alkalomból több akciót szervez a Környezetvédelmi Ügynökség. Január 15. és 30. között az ügynökség és a Román Ornitológiai Intézet munkatársai felmérik a megye vízimadár-állományát. Január 28-án egy közvélemény-kutatást végeznek majd a diákok körében a vizes élőhelyek jelentőségével kapcsolatban.

Egy kerekasztal megbeszélésre is sor fog kerülni február 2-án 11 órától, melyen részt vesznek majd a Sporthorgász Egyesület, az Ornitológiai Intézet képviselői, valamint azon önkormányzatok képviselői, melyeket érint a Túr Természetvédelmi Terület, illetve az Öko-barát kör tagjai.

Az ügynökség kilátásba helyezte egy kiadvány megszerkesztését, melyet a tanórákon hasznosíthatnak majd a diákok.

A Vizes Élőhelyek Napja alkalmából több rendezvényre is sor kerül majd

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: