2009-03-17 15:43:27• hírek • Szatmár.ro

Földcsuszamlás Bogdándon

Kedden a második ház is veszélybe került a Bogdánd községhez tartozó Bábcán, miután a múlt hét közepén ismét aktiválódott a földcsuszamlás. Az esőzések következtében nem csak a településen, de a községközpont egy dombos részén is csúszni kezdett a talaj.

Bábcán immár a második ház dőlhet össze bármelyik pillanatban: bár ez lakatlan, az elmúlt napokban egy másik épületből ki kellett lakoltatni egy családot. Kállay Sándor, a község alpolgármestere nem lát reményt arra, hogy valaha is megoldódik az igen intenzív talajmozgások ügye:

- Geológus-szakemberek felmérése szerint olyan mélyen van a földcsuszamlás forrása, hogy a jelenséget mesterséges módszerekkel lehetetlen visszafogni: ha felázik a talaj, semmit nem tehetünk - nyilatkozta az elöljáró a szatmar.ro-nak.

Az elmúlt években már több alkalommal is okozott rongálásokat a földcsuszamlás: többen részesültek kártérítésben. Ezúttal is így lesz, amennyiben az anyagi lehetőségek engedik: a helyi önkormányzat összeállította a kártérítési igény benyújtásához szükséges aktacsomót.

Kállay Sándor, a község alpolgármestere

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: