2008-07-10 09:48:42• hírek • Csenteri Judit

Amerikaiak, mint a legnagyobb drogfogyasztók

Egy tudományos lap felmérése szerint az amerikaiak fogyasztják a legtöbb canabist és kokaint.

Egy 17 országban elvégzett felmérés szerint, a szigorú törvények ellenére is, az USA az, ahol a legtöbb canabist és kokaint fogyasztják a lakosok - írja egy tudományos online lap, a PLoS Medicine.

A Sydneyben található New South Wales egyetem kutatói szerint az amerikaiak 16,2%-a már legalább egyszer életében kipróbálta a kokaint és 42,4%-uk már fogyasztott canabist. Az egyetemen kutatói a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet által szolgáltatott adatokra támaszkodtak. Az amerikaiak után az új-zélandiak a másodikak a sorban, itt azonban a lakosság mindössze 4,2%-a próbálta még csak ki a kokaint.

A kutatás, melyet 17 országban 54.068 ember példáját vizsgálva végeztek el, továbbá azt a következtetést vonta maga után, hogy általában létezik egy gazdasági-társadalmi osztály, amely inkább hajlik a drogfogyasztás felé. Így például, egy fiatal, magas keresettel rendelkező, egyedülálló férfi, inkább fogyaszt drogokat, mint egy házas vagy kis keresettel rendelkező férfi.

Az is bebizonyosodott, hogy azokban az országokban, ahol durvábbak a drogfogyasztásra vonatkozó törvények, nem lehet kisebb drogfogyasztással találkozni, mint a toleránsabb országokban. Erre pedig tökéletes példa Hollandia, amely ország liberális politikájával szemben, a lakosság mégis mindössze 19,8%-a fogyaszt például canabist.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: