2012-04-23 13:56:20• hírek • Szatmár.ro

Föld napja a Túr mentén

Április 22-én, a Föld Napja alkalmából, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti tagjai 2000 facsemetét ültettek el a Túr Menti Védett Területeken.

A Túr folyó egy levágott kanyarulatának partján, a túrterebesi Patkólapos holtág közelében kerültek földbe a magyar kőris és kocsányos tölgy csemeték. Az EKE tizenkét tagja vasárnap reggel látott neki az ültetésnek, s mintegy 6 óra alatt már el is ültette a fákat.

- Az egykor egész Túr mentét borító erdőségek, mára csak foltjaiban fellelhetőek. Mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti feladatának tekinti a régmúlt idők tájainak helyreállítását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztunk felhagyott területek visszaerdősítésével, fáslegelők létrehozásával. Sajnos a fokozott legeltetés, az égetések és az illegális fakitermelések miatt a facsemeték megmaradási esélyei nagyon alacsonyak. Az idei évtől kezdődően olyan helyszíneket igyekszünk választani, melyek viszonylagos megközelíthetetlenségük miatt nagyobb védettséget élveznek. Ilyen helyszínek a Túr folyó és levágott kanyarulatai közt létrejövő kis szigetek - mondja Márk-Nagy János, a szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület ügyvezető igazgatója.

Fákat ültettek a Túr Menti Védett Területeken

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: