2009-03-25 17:11:44• hírek • Parajdi Andrea

Fókuszban az emberi agy

A agy megismerésének nemzetközi hete alkalmából a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Drogprevenció Irodája, az Open Club vitaestet szervezett.

Az agy megismerésének nemzetközi hetét március 16 és 22 között tartják, ebből az alkalomból idén először Szatmárnémetiben is szerveztek programokat, mégpedig egy olyan vitaestet, ahol az agyi működés csodálatos világát ismerhették meg a résztvevők.

A vitafórum egy filmvetítéssel indult, amely az emberi agy rejtelmeit, s evolúciós fejlődését mutatta be. Erre alapozva alakult ki a közönség és az Open Club munkatársai közt egy interaktív párbeszéd, ahol az agy egészséges működéséről, s a mindennapjainkban betöltött szerepéről is szó esett. A vitafórumon kétség kívül érdekes információk láttak napvilágot az emberi agyról.

 

Annak ellenére, hogy a vitaestre a legtöbb iskola és számos intézmény is meghívást kapott meglepetten alacsony volt az érdeklődés. - Az Open Club rendszeresen szervez olyan programokat, amelyek próbálkozást tesznek arra, hogy kimozdítsák a lakosságot ebből a mai profitorintált világból, s feltárják a valódi emberi értékeket. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy az újszerű kezdeményezések iránt a Szatmárnémetiek kevés érdeklődést mutatnak - mondja Oláh Katalin, az Open Club munkatársa.

Vitaestet szervezett az Open Club az agyi működés témakörében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: