2009-12-02 14:21:23• hírek • Ferenczi Noémi

Fókuszban a szakoktatás

A szakközépiskolákban folyó speciális igényű diákok oktatási színvonalának javítása érdekében működik együtt magyarországi partnerekkel a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. A projektben tíz romániai szakközépiskola vesz részt.

A magyarországi Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület és a Nyírségi Civil Ház közösen invitálta meg partnerként a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselőit arra a csütörtökön sorra kerülő megbeszélésre mely keretében sor kerül a szakközépiskolákban folyó speciális igényű diákok oktatásának javítását célul kitűző projekt szakmai megbeszélésére. A projektet a magyarországi partnerek indították el a román-magyar határon átnyúló együttműködés keretében, majd felkérték a szatmári partnereket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, mely lehetőséget biztosít arra, hogy kutatási célokra Uniós támogatást szerezzenek.

A projektben összesen húsz szakközépiskola vesz részt, fele-fele arányban a határon innen és túl. Ebből öt Szatmár megyei szakközépiskola, mégpedig a Könnyűipari Líceum, a Traian Vuia, a Faipari, a nagykárolyi Anghel Saligny szakközépiskolák és a Speciális Iskolaközpont.

A projekt keretében készült tanulmányban igyekeztek feltérképezni, hogy miként történik ezeknek a speciális igényű gyermekeknek a nevelése, oktatása, illetve az így összegyűjtött tapasztalatok alapján kiszűrni a negatív illetve kihangsúlyozni a pozitív elemeket.

A tanulmány készítése során felhasználják Kónya László a szakoktatás munkaerőpiacra gyakorolt hatása Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében témát feldolgozó kötetét.


A tapasztalatok alapján igyekeznek kiszűrni a negatív illetve kihangsúlyozni a pozitív elemeket
A tapasztalatok alapján igyekeznek kiszűrni a negatív illetve kihangsúlyozni a pozitív elemeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: