2017-04-12 10:15:09• hírek • Szatmár.ro

Fókuszban a prevenció

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Romániai és magyarországi professzorok, orvosok és terapeuták részvételével szervez konferenciát a Boldog Scheffler János Központ május 26-27-e között, az egészséges fejlődés érdekében végzett prevenciós munka fontosságának tudatosításáért.

A Boldog Scheffler János Központ immár negyedik éve egyik fő feladatának tekinti a prevenciós tevékenységek, a különböző szűrővizsgálatok fontosságának tudatosítását. Három évvel ezelőtt, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala felkérésére és partnerségben a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel, illetve a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközponttal egy, a szatmárnémeti óvodákra kiterjedő, egészséges gyermekeket érintő szűrő-projektet kezdett meg. Minden tanév elején képezték a pedagógusokat az egészséges fejlődés, az eltérő fejlődés és a különböző rizikótünetek felismerésére, valamint szűrték az egészséges, óvodáskorú gyermekeket.

A projektre is jellemző prevenciós szemléletben, ennek záróakkordjaként hamarosan, május 26-27-e között „Egészséges, de mégis másként fejlődik” címmel nemzetközi konferenciát szervez a Boldog Scheffler János Központ, amelyre olyan neves szakembereket hívnak, mint Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője, Prof. Dr. Benga Ileana kolozsvári gyermek-neuropszichiáter szakorvos, Dr. Donauer Nándor, a Budai Gyermekkórház klinikai szakpszichológusa, neuropszichológusa, Asbóthné Kriston Viktória, a budapesti Meixner Alapítvány szakmai koordinátora, Bartók Éva, a Romániai Diszlexiás Gyermekekért Egyesület vezetője.

A rendezvény a THE VELUX FOUNDATIONS támogatásával jöhet létre. Két nap alatt tizenhárom előadást tartanak román és magyar nyelven a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca 18-as szám alatti Iparosotthon épületében. A konferencián való részvételhez időbeni regisztráció szükséges, amit a www.bsjk.ro oldalról elérhető elektronikus jelentkezési ív kitöltésével tehetnek meg - ugyanott található a teljes program is. A helyek száma korlátozott, a részvétel ingyenes, és az elektronikus regisztráció idejét veszik figyelembe a jelentkezés jóváhagyásakor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: