2009-11-03 16:48:30• hírek • Ferenczi Noémi

Fokozott figyelem Halminál

Az új típusú influenza terjedésének megfékezése érdekében hívott össze megbeszélést Radu Giurca prefektus kedden. Giurca fokozott figyelmet rendelt el a román-ukrán határon.

Miután felmerült a gyanú, hogy megyénkben is felütötte fejét az új típusú influenza, rendkívüli tanácskozást hívott össze kedden Radu Giurca prefektus, hogy az illetékes szervekkel a H1N1 típusú influenza terjedésének megfékezésének érdekében tett óvintézkedésekről tárgyaljanak.

A megbeszélésen részt vett Csehi Árpád, megyei tanácselnök, Firu Mocanu alprefektus valamint a közegészségügyi és állategészségügyi hatóságok, a tanfelügyelőség, a sürgősségi helyzetek felügyelőségének valamint a határrendészet képviselői.

A határrendészek elmondása szerint, a halmi határátkelőnél már intézkedtek annak érdekében, hogy megakadályozzák a kór Ukrajnából való átterjedését, ahol a napokban igen nagy számú megbetegedést diagnosztizáltak. Ellenőrzik a határt átlépő személyeket, illetve maszkkal és kesztyűvel látták el a határátkelőnél dolgozó személyzetet, azonban további maszkokra és kesztyűkre lenne szükség, ezért a prefektus segítségét kérik.

A megyei iskoláiban végzett ellenőrzés nyomán kiderült, már létre hozták azokat a bizottságokat, melyek a járvány felbukkanása esetén azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket, az Állategészségügyi Igazgatóság pedig megfigyelés alatt tartja az a kiskereskedők által Ukrajnából áthozott élelmiszer-ipari termékeket.

Bud Gavril, a határrendészet képviselőije elmondta, 700-750 autó lépi át naponta a román-ukrán határt.

A prefektus azt kérte a jelenlévőktől, hogy folyamatosan tájékoztassák őt a további intézkedésekről, illetve mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a fertőzés megyénkben ne terjedjen.


Giurca folyamatos tájékoztatást szeretne a további intézkedésekről
Giurca folyamatos tájékoztatást szeretne a további intézkedésekről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: