2009-08-14 14:19:34• hírek • Ferenczi Noémi

Fokozott ellenőrzések a piacokon

Pénteken ismét közös megbeszélésre hívta össze Eugenia Ardeleant, Mezőgazdasági Igazgatóság igazgatóját, Ilyés Gyula polgármestert, Bozai Voda Cristiant, a Szatmárnémeti Közterület-Fenntartó Szolgálatának vezetőjét valamint Precup Ioant, a közösségi rendőrség ügyvezető igazgatóját Radu Giurca prefektus.

Ez alkalommal két fontos probléma megbeszélésére került sor. A prefektus tudomására jutott, hogy a szatmári élelmiszerpiacokon maffia tevékenykedik, vagyis a termelőket arra kényszeríti, hogy termékeiket áron alul adják el, hogy ők viszonteladóként a többszöröséért értékesítsék azt. A helyzet megoldása érdekében a jövő héttől kezdődően minden piaci árus termelői igazolványának eredetiségét ellenőrizni fogják, majd összehasonlítják a piacfelügyelet nyilvántartásával. Ezen kívül a közösségi rendőrök is gyakrabban végeznek majd ellenőrzéseket a piacokon.

 

A prefektus egyik vidéki látogatása során a remetemezői tejtermelők elpanaszolták, a Milk Humana kft. nagy mennyiségű tejet gyűjtött be tőlük, melyet a mai napig nem fizetett ki. Aurelia Fedorca alprefektus csütörtökön Vámfaluban járt, ahol hasonló panaszokkal szembesült. Itt egy Bogdan kft. nevű cég gyűjtötte be a tejet, anélkül hogy fizetett volna.

Pénteken reggel Giurca és Gabriel Les alprefektus megbeszélést folytattak a cég képviselőivel. A cég képviselői, Olteanu Gheorghe és Filip Mirela beismerték, a cégnek jelenleg 60 ezer lej adóssága van, többek között a remetemezői, borválaszúti, szamosveresmarti gazdák felé és amiatt nem fizettek, mert nem tudták értékesíteni a tőlük átvett tejet. A cég éppen átszervezés alatt áll. A termelőknek pedig nincs más választásuk, mint hogy megvárják ameddig a cég kilábal az anyagi holtpontból. Az ígéretek szerint, szeptember 30-ig megkapják pénzüket a termelők.

A Milk Humana literenkénti 0.8-0.85 lejért vásárolta fel a tejet.


Fokozott ellenőrzéseket fognak végezni a szatmári piacokon
Fokozott ellenőrzéseket fognak végezni a szatmári piacokon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: