2009-03-09 14:16:46• hírek • Ferenczi Noémi

Fokozott ellenőrzések a közrend érdekében

Hétfőn nőnapi köszöntővel egybeöntött sajtótájékoztatót tartottak a Szatmár Megyei Csendőrségen. Gheorghe Avram, parancsnok arra az országos programról számolt be, melynek célja a bűncselekmények megelőzése.

Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség parancsnoka rövid sajtótájékoztató keretében számolt be a csendőrség idei évi tevékenységéről, valamint arról az országos programról, mely célja a bűncselekmények megelőzése volt.

 

Elmondta, a szatmári intézmény teljes mértékben igazodott a belügyminisztérium által elrendelt általános irányelvekhez. Fokozott ellenőrzéseket végeztek a közrend fenntartása érdekében. Ez mindig az intézmény egyik fő irányelve volt, melyet igyekeztek mindig a leghatékonyabb eszközökkel elérni - magyarázta a parancsnok.

Január elseje óta 599 akcióban vettek részt a szatmári csendőrök, a megye szinte összes településén. Összesen 216 személy kapott írásbeli figyelmeztetést, 26 bűncselekményt állapítottak meg, a pénzbírságok összege eléri a 237500 lejt.

A bűncselekmények megelőzését célzó országos program keretében azokat a városrészeket ellenőrizték, melyekről köztudott, hogy gyakoriak a bűncselekmények, a törvénysértések. Ezen program keretében összesen 134 ellenőrzést végeztek, 346 törvénysértést tapasztaltak és összesen 53510 lej pénzbírságot szabtak ki.

A rövid beszámoló után nőnap alkalmából a csendőrség elöljárói virággal ajándékozták meg az intézmény hölgy tagjait illetve a sajtó képviselőit.

Sajtótájékoztató keretébe számoltak be az intézmény tevékenységéről

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: