2014-03-10 17:57:18• hírek • Szatmár.ro

Fokhagymás kezelés hátfájásra

A hátfájás a felnőtt lakosság, több mint felét érinti, ez néhány napos vagy néhány hetes fájdalmat is jelenthet.

Hátfájás, lumbágó, derékfájás! Ugye ismerős a jelenet? Hasogat, szúr és a fájdalom egyre elviselhetetlenebbé válik. Mi ilyenkor a teendő? Jöhet egy erős fájdalomcsillapító, a pihenés, majd az orvos. De mit tehetünk mi annak érdekében, hogy a hátfájást megelőzzük, vagy természetes módszerekkel kezeljük?

Kevesen tudják, hogy az egyik legősibb gyógymód, a fokhagymás kezelés, ami a fokhagymaolajas masszázsból és magából a fokhagyma fogyasztásából áll. Ez leginkább az immunrendszer erősítésére és a gyógyulás elősegítésére szolgál. A fokhagyma alkotóelemeinek köszönhetően erősíti a legyengült szervezetet, csökkenti az infarktus veszélyét, valamint körömgomba, megfázás, bélférgek kezelésére is kitűnő. Az alábbi trükkök segítségével megszabadulhatsz a hátfájástól.

Ébredés után, étkezés után egyél 2-3 cikk fokhagymát, ez hozzásegít ahhoz, hogy immunrendszered természetes módon karbantartsd. Ha ez a gondolat, a kellemetlen illat miatt elriaszt, akkor fogyaszthatod táplálékkiegészítő vagy kapszula formájában. Ennek az a hátránya, hogy a fokhagymával ellentétben, a szervezetben nehezebben szívódik fel.

Készíts fokhagymaolajat a hát masszírozásához. 4-5 olaj szezámmag-, kókusz- vagy dióolajban, piríts meg 10- 15 cikk fokhagymát, addig amíg aranybarna lesz. Hagyd kihűlni és a fájó hátrészt alaposan masszírozd át. Ezeknek az olajoknak az az előnyük, hogy könnyebben felszívódnak. Az olajat masszázs után ne töröld le hagyd, hogy jótékony hatását legkevesebb 2 órán keresztül kifejtse. Az idő elteltével végy egy forró fürdőt. Komolyabb hátfájás esetén ezt a gyógymódot legkevesebb 10 napig alkalmaznod kell, addig amíg a fájdalom enyhülni kezd.

Az étkezések alkalmával, a főzésnél használj a szokásosnál jóval több fokhagymát. Ugyanakkor egy nagyobb mennyiségű C-vitamin is elősegíti a gyógyulás folyamatát. Abban az esetben, ha a fájdalom egy hét elteltével sem szűnik, feltétlenül fordulj orvoshoz. A hátfájás sok esetben prosztata gond, vesebetegség vagy ízületi gyulladás előjele is lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: