2015-07-17 14:01:41• hírek • Szatmár.ro

Fóka bébi született a vendégek szeme láttára!

A Nyíregyházi Állatparkban egyszerre két fóka mama is a vendégek előtt hozta világra csemetéjét. Sajnos azonban az egyik kis fóka nem bizonyult életképesnek, viszont Böbe akinek már 4 évvel ezelőtt is született kisfókája Nyíregyházán, egészséges utódnak adott életet.

A kisfókák születését a közönség is láthatta, hiszen csütörtökön a kellemes nyári délutánon, a vízparton zajlott le a nem mindennapi esemény, amit számos vendég is megörökített mobiltelefonnal. A születésről készült felvételek az Állatpark honlapján is megtalálhatók.

A fóka mama 10 és fél hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit, s az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli.

Bár a fókák sok mindenben alkalmazkodtak a vízi életmódhoz - hiszen testük áramvonalas, orrnyílásaik zárhatók, végtagjaik pedig úszókká módosultak -, elléskor mégis a partra kell jönniük. Böbe, a 15 éves fókahölgy is a medence partján hozta világra kicsinyét.

A 8 kilogrammos, 60 cm hosszú borjú jól van és anyjával és 4 éves testvérével, Barackkal él közös medencében.

Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben honos állat testét a vizek alacsony hőmérsékletétől vastag, bőr alatti zsírrétege védi meg. Bár mechanikai védelmet és tápanyagraktárt is jelent az állat számára, legfontosabb azonban a hőszigetelő szerep. Nem véletlen, hogy az emlősállatok világában a fókáknak van a legsűrűbb, leginkább zsírdús teje, hiszen a borjaknak gyorsan kell hőszigetelő zsírréteget növeszteniük.

A kicsit az első 6 hétben szoptatni fogja az anyja, s mivel a tehéntejnél 12-13-szor zsírosabb tejjel fog táplálkozni, a szoptatási időszak végére a bébi súlya a duplájára fog nőni, míg a hossza nem fog változni.

A kis állatnak  a látgatóktól várják majd a névjavaslatokat, de a Nyíregyházi Állatpark először az 1 hónapja született kis elefánt névadó ünnepségét tartja meg a jövő  héten.

Fóka született a Nyíregyházi Állatparkban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: