2008-11-14 16:46:29• hírek • Szatmar.ro

Nem mindenkinek éri meg a Forma1

Miközben Sanghaj a veszteségek miatt lemondana a futamról, Montreal segítőre talált.

Elképzelhető, hogy 2001 után nem rendeznek Sanghajban több Kínai Nagydíjat, mert folyamatosan veszteséget termel. Ugyanakkor Québec tartomány hajlandó lenne támogatni a montreali Kanadai Nagydíjat.

 

Qiu Weicseng, a sanghaji futamot üzemeltető cég igazgatója bejelentette, amennyiben jövőre nem tudnak legalább nullszaldós mérleget produkálni, akkor nem hosszabbítják meg a 2010-ig érvényes szerződésüket Bernie Ecclestone-al. Sanghajban a megszokottnál is magasabbak a költségek, mert ők fizetik a legmagasabb rendezési díjat.

Ezzel szemben Québec tartomány kifejezetten ragaszkodik a montreali futamhoz, ezért egy konkrét tervet dolgozott ki a regionális kormányzat, amelyről már folynak a tárgyalások. Várhatóan jövő héten pont kerülhet az ügy végére.

Montreal az egyedüli olyan pálya, amelynek a teljes költségvetését egy magáncég fedezi, amely azonban komoly tartozásokat halmozott fel az elmúlt években. Ennek ellenére a régiónak szüksége lenne a Kanadai Nagydíjra, mert becslések szerint évi 70 millió dollárnyi bevételt gerjeszt a város számára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: