2008-10-22 16:06:28• hírek • Parajdi Andrea

Fogyatékkal élő fiatalokat segítenek

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet és a Kislétai Ápoló és Gondozó Otthon második alkalommal nyert közös pályázatot, amelynek célja a fogyatékkal élő fiatalok társadalomba való beilleszkedésének elősegítése.

A projekt egy éves lefutású, ez idő alatt 112 fogyatékkal élő helyi és Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei fiatalt vonnak be a közös tevékenységekbe, amelyek főként kulturális programok keretei közt zajlanak majd. A projekt konkrét céljairól szerda délben sajtótájékoztató keretében számoltak be a Caritas Szervezet és a Kislétai Ápoló és Gondozó Otthon vezetői.

Löchli Tünde, a Caritas igazgatónője, valamint Dr. Sátorhegyi Éva, a Kislétai Ápoló és Gondozó Otthon vezetője a három évvel ezelőtt lebonyolított közös projekt sikerének köszönhetően, örvendetes ténynek tartják, hogy tovább folytathatják a két intézmény közti együttműködést.

- Azon kívül, hogy a projekt keretében szakmai tapasztalatcseréket, alkotói szakköröket, alkotótáborokat, valamint kirándulást akarunk szervezni, konkrét anyagok összeállítását is tervezzük. Olyan kulturális háromnyelvű útmutatót fogunk elkészíteni, amely speciálisan a fogyatékkal élő személyeknek szól, valamint egy harminc perces reklámfilm is őrizni fogja a közös tevékenységek emlékét - magyarázta Dr. Sátorhegyi Éva igazgatónő.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: