2010-07-23 14:30:52• hírek • Póti Orsolya

Fogyasszanak csakis termesztett gombát!

A gombamérgezések egyetlen biztos megelőzési lehetősége: fogyasszanak csakis termesztett gombát. Ne fogyasszanak erdőn-mezőn szedett, vagy út menti/ piaci árusoktól vásárolt gombát, mert fennállhat a mérgezés veszélye.

Minden évben betegednek meg és halnak meg olyan emberek, akik nem vették komolyan ezt a felhívást. Július 22-én került sor a családorvosok havi gyűlésére, amelyen a gombamérgezésekre vonatkozó fontos problémák merültek fel. A gyűlés során alakossághoz intézett információs anyagot szerkesztettek.

A lakosságot valószínűleg a gombamérgezéses esetekre vonatkozó statisztikai adatok is érdeklik, de ennél sokkal fontosabb a tudatosítás. Az embernek mindenképpen meg kell óvnia magát a mérgezés lehetőségétől. Lehet, hogy jóízűek a vadon nőtt gombák, de a mérgezés veszélyét sohasem lehet nullára csökkenteni. Nem létezik olyan étel, amiért érdemes az életet kockáztatni.

A mérgezés tünetei gyakran túl későn jelentkeznek, rendkívül súlyos, de a betegek egy részét nem lehet megmenteni, akármilyen hősies küzdelmet folytat értük az egészségügyi személyzet. Tehát ne hagyatkozzanak arra, hogy az orvosok majd csodát tesznek.


Fogyasszanak termesztett gombát!
Fogyasszanak termesztett gombát!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: