2010-01-20 13:20:32• hírek • Tóth Klarissz

Fogyás alvás közben

Ágyban, párnák közt fogyni volna jó! A nádszálkarcsúakat kivéve, szinte nem is létezik olyan ember, aki élete során legalább egyszer ne fogyókúrázott volna.

Az utóbbi években még inkább az emberek érdeklődésének középpontjába került az egészséges életmód kialakítása, amihez többek között a wellness életforma, a fogyókúra és a diéta is hozzátartozik. Ember legyen a talpán, aki a szervezete számára legmegfelelőbb fogyókúrás módszert egyből megtalálja, hiszen annyi variáció létezik, hogy már-már képtelenség eligazodni köztük.

Természetesen nem mindegy, hogy a fogyni vágyó jelentős súlyfölöslegtől szeretne megszabadulni, vagy a testzsírarányán akar változtatni. Az önsanyargató módszereknek vége, mivel a legfrissebb kutatások bebizonyították, hogy alvás közben is lehet fogyni! Sikerült igazolni, hogy nem is annyira a diétát vagy az edzést követő zsírlebontás mérvadó, hanem az azt követő „utóégetés" a legintenzívebb. Ez a zsírlebontás (ami az edzést követő 15 - 20 órában történik) jóval meghatározóbb, mint maga az edzés során történő zsírégetés. Ugyanakkor arra is figyelni kell, hogy az energiafelhasználás jóval nagyobb legyen, mint a táplálékok által bevitt energia. Vagyis jóval több energiát kell ledolgoznunk, mint amennyit a szervezetbe viszünk. A feladat világos, mindössze az a kérdés, hogy ennek mi köze van az alváshoz?

Kevesen tudják, hogy egy kiadós edzést követő 24 órában az izomszövetek hozzávetőleg 100 - 200 kalóriát égetnek el, még az alvás időszakában is. Ez azért lehetséges, mert alvás közben a szükséges energiapótlás érdekében, a szervezet a zsírszövetekből pótolja az energiát. A test nyugalmi állapotában a zsírból energia lesz, vagyis az energia a zsírszövetből keletkezik. Tehát ahelyett, hogy a megszámlálhatatlan mellékhatásokkal rendelkező fogyókúrás tabletták csodatevő erejében bíznánk, táplálkozzunk egészségesen és egy kiadós edzést követően aludjunk, hogy a fölösleges zsír, energiává alakuljon! Nem utolsó sorban alvás során a szervezetben több „leptin" hormon szabadul fel, ami az agy irányába a teltségérzetet továbbítja! Ez azt jelenti, hogy egy nyolc órás pihentető alvás során a leptin csökkenti a zsírszövetek számát, ezáltal a szervezet jóval könnyebben megszabadul a fölösleges kilóktól.


Alvás közben a szervezet a zsírszövetből pótolja az energiáját
Alvás közben a szervezet a zsírszövetből pótolja az energiáját


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: