2012-05-30 16:29:20• hírek • Kocsis Zoltán

Fogorvosi rendelők az iskolákban

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal nagy figyelmet szentel a gyerekek egészségére is, nem csak a megfelelő oktatásukra: ennek következtében iskolai fogorvosi rendelőket kíván nyitni a város tanintézményeiben - jelentette ki Ilyés Gyula szerdai sajtótájékoztatóján.

A polgármester elmondta, hogy a következő tanév kezdetéig hat ilyen rendelőt szeretne kialakítani a polgármesteri hivatalt - a Szamos mindkét partján fekvő városrészben hármat-hármat. A városi tanács már korábban elkülönített egy bizonyos összeget ezen rendelők felszerelésére, kialakítására, míg a szakemberek bérét az egészségügyi minisztérium finanszírozza majd.

„Ezekben a rendelőkben csakis a diákokkal foglalkoznak majd. Itt legfeljebb elsősegély-jellegű beavatkozásokat hajtanak majd végre a szakemberek. A cél az, hogy a diákok évente legalább egyszer fel tudják mérni fogaik állapotát. Ez nagyon fontos a szülők számára", magyarázta Ilyés.

A polgármester elmondta, hogy az ősszel elinduló rendelők csak a rendszer első részét képezik majd. Működésükből jelentős tanulságot vonhatnak majd le, és ezekre építve fejleszthetik majd tovább a hálózatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: