2009-05-19 13:56:07• hírek • Parajdi Andrea

„Tegyünk együtt a magyarságért”

Szatmár megyében kampányol Sógor Csaba EP képviselő, a Magyar Összefogás listáján harmadik helyen szereplő EP-képviselőjelölt, aki kampányútjának második napján Szatmárnémetin kívül Vetésre, Bogdándra, Dobrára és Magyargéresre látogat el.

Dél-Tirol példáját emlegette keddi sajtótájékoztatóján Sógor Csaba EP-képviselőjelölt, amit az első világháború után az osztrák Tirol tartományból Olaszországhoz csatoltak, és amely mára már autonóm megyeként működik, úgy hogy közben hivatalos náluk a német és az olasz nyelv is.

„Itt a példa, hogy megvalósítható, és kivívható az Erdélyi magyarság önállósága is, csupán összefogásra van szükség június 7-én, és az azt követő időszakban is"-hívta fel a figyelmet Sógor, hozzátette: az RMDSZ már bebizonyította, hogy képes az irányításra, hiszen a Nemzeti Liberális Párttal koalícióban eredményesen vezették az országot.

A Coposu sétányon megtartott sajtótájékoztatón Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, Erdei D.István, parlamenti képviselő, Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármester, és Kereskényi Gábor alpolgármester, az RMDSZ városi szervezetének elnöke is jelen volt.

A Magyar Összefogás listáján szerepel Kereskényi Gábor is, aki hangsúlyozta: jelen van az Önkormányzati, a Nemzeti Parlamenti és az Európai Parlamenti képviselet is, azonban egy szint hiányzik, mégpedig a kormányzati, amelynek már most érződik a hátránya.

-A jelenleg kormányon lévő pártok bebizonyították, hogy a közel húsz éves értékes munkát, egy aláírással le lehet söpörni. Szakemberek maradtak állás nélkül, amit a jövőben nem engedhetünk meg. Ezért, és az ilyen intézkedések elkerülése végett kell minden magyar választópolgárnak június 7-én az urnákhoz járulnia - fejtette ki Kereskényi.

Erdei D. István azt próbálta közvetíteni, hogy bár már mindenki beleunt az elmúlt másfél év alatt megtartott választási kampányokba, azt kell szem előtt tartani, hogy ha 10 percet rászánunk a szavazásra, azt saját érdekünkben tesszük.

-Június 7-én, a szavazólap második oldalán mindenki a fekete-fehér tulipánt keresse, mert a magyarok pecsétjével elérhetjük, hogy az Európai Unió ne csupán 27 ország, hanem a régiók szövetsége is legyen - zárta le Erdei D. István, parlamenti képviselő.


Szatmár megyében kampányol Sógor Csaba, a Magyar Összefogás listáján harmadik helyen szereplő EP-képviselőjelölt
Sógor Csaba, EP képviselőjelölt kedden a Coposu sétányon tartott sajtótájékoztatót


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: